NovostiVijesti iz Podravine

Emisija Krila anđela; Početna konferencija projekta Osobni asistent Udruge Mali princ i projektnih partnera

U ponedjeljak, 20.rujna, u Domu kulture Đurđevac održana je početna konferencija projekta Osobni asistent u koji je uključeno 16 osoba s mentalnim ili intelektualnim oštećenjima kojima uslugu pružaju osobni asistenti educirani za pružanje usluge osobne asistencije.

Udruga Mali princ Đurđevac je nositelj projekta dok su projektni partneri Udruga Latice Koprivnica i Udruga Maslačak Križevci.

Provedba projekta započela je u svibnju ove godine, a trajat će do siječnja 2023. godine dok je projekt u stopostotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.994,289,00 kuna.

O samom projektu i provedbi istog više je govorila voditeljica projekta, Anja Senjan a sve je prisutne na početku konferencije pozdravila predsjednica Udruge Mali princ, Kristinka Štefan;

U projekt je uključeno ukupno 6 korisnika iz Udruge Maslačak iz Križevaca te 2 korisnika iz Udruge Latice iz Koprivnice.

Usluga osobne asistencije pruža se osobama za koje je utvrđeno da im je neophodna potpora u provođenju svakodnevnih aktivnosti i samozbrinjavanja, a uključivanjem osobnih asistenata u živote odabranih korisnika pozitivno se utjecalo na kvalitetu njihovih života i cijelih obitelji, povećala se socijalna uključenost te se spriječila institucionalizacija.

U ime svih osobnih asistenata svim se prisutnima obratio osobni asistent iz Križevaca Vatroslav Kokor, koji je dao svoj osvrt na dosadašnje iskustvo te izazove ovog poziva;

Početnu konferenciju popratili smo i u emisiji Krila anđela koju možete poslušati u našem programu danas u 17:30 sati a snimku konferencije istodobno pogledati i putem našeg vizuala na podravskiradio.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content