Novosti

Emisija “Neki novi klinci”

U emisiji “Neki novi klinci” ugostili smo učiteljicu razredne nastave OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca Željku Mihočka i njene učenike 3.a razreda.
Učiteljica Mihočka upoznala nas je sa svojim radom i aktivnostima koje već niz godina provodi u školi zajedno sa svojim učenicima i sadašnjih ali i prethodnih generacija, vezanim uz njegovanje kulturne baštine i čuvanje starih običaja od zaborava.
Tako smo čuli više o spomenarima i leksikonima koje su nekad u školama pisali mame, tate, bake i djedovi sadašnjih učenika, učenici 3.a razreda govorili su kako su i oni zajedno sa svojom učiteljicom napravili svoj zajednički razredni spomenar ali i kako i sami pišu spomenare sa svojim prijateljima u školi. Čuli smo neke od popularnih stihova koji se u njih upisuju, ali i o tome jesu li u pisanju spomenara bolje djevojčice ili dječaci.
Učiteljica Mihočka aktivno je sudjelovala i u postavljanju izložbe “Najljepši je crven cvijet” u Muzeju Grada Đurđevca, koja je otvorena sve do 16.travnja (Uskrsa), a treba spomenuti da svojim aktivnostima učenici sudjeluju i u humanitarnom radu kojim pomažu radu Udruge žena Narcise iz Đurđevca.
Također, ove su godine osvojili 3.mjesto za najuređeniji štand na izložbi pisanica “Uskrsu ususret 2017.” koju je u Domu kulture u Đurđevcu organizirala Udruga Peski-Art Đurđevac.
Učiteljica Mihočka naglasila je važnost provođenja ovakvih aktivnosti i uključivanja djece u njih, s obzirom da osim što se čuvaju stari običaji i tradicija, njima se njeguje i dječja mašta, kreativnost ali i daje dobar zalog za budućnost.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live