Novosti

Epidemiološko stanje na području Koprivničko-križevačke županije stabilno, potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđen jedan novi slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o korisniku iz objekta za starije osobe s područja općine Legrad koji je već ranije smješten u OB Koprivnica. Na bolničkom liječenju trenutno je 25 korisnika iz spomenutog objekata.
Na području Koprivničko-križevačke županije aktivno je 45 slučaja, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba. Od početka pojave virusa na području županije zabilježeno je ukupno 264 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 156 osoba.
Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live