Novosti

EU sredstva za razvoj lokalne prometne infrastruture: kreće izgradnja ceste Mičetinac-Čepelovac

Nakon dobivene pozitivne odluke o dodjeli bespovratnih sredstava gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči bio je na svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli sredstava za građenje nerazvrstane ceste gdje je Grad Đurđevac prijavio cestu koja će spajati Mičetinac i Čepelovac.
Projekt je vrijedan 7,4 mil. kn, a radi se o natječaj za provedbu Mjere 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta na koji se Grad Đurđevac javio među prvima.
Provođenjem projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste postići će se značajno podizanje kvalitete života stanovnika prigradskih naselja Mičetinac i Čepelovac te će se osigurati infrastrukturni uvjeti za unapređenje gospodarskih aktivnosti.
Radi se o dionici dugoj oko 9,6 kilometra, a rekonstrukcija ceste pozitivno će utjecat i na razvoj turizma i povećanje smještajnih kapaciteta s obzirom da postoji preko 200 klijeti uz tu dionicu.
Projekt uključuje pripremne radove, zemljane radove i asfalterske radove te uskoro krećemo u realizaciju projekta, a trenutno radimo na pripremi dokumentacije i za ostale nerazvrstane ceste na području grada kako bi imali sve spremno za idući natječaj- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio