Novosti

Finalisti/ce Nagrade “Fran Galović” 2020.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Fran Galović za 2020. godinu od 63 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalist(ic)a. Radi se odreda o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i/ili identiteta, što je tematsko područje nagrade.
U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći će čitatelji svojim glasovanjem za najbolju knjigu u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju.
Finalisti su sljedeći; Gordana Crnković, Mihaela Gašpar, Ena Katarina Haler, Ivica Ivanišević, Andrijana Kos Lajtman, Ivan Lovrenović, Franjo Nagulov, Evelina Rudan, Karmela Špoljarić i Drago Štambuk.
Osim u knjižnicama, čitatelji mogu glasovati i preko interneta, a glasovanje traje do 11. listopada 2020. Svi glasači ulaze u konkurenciju za dobivanje nagrade – knjige kandidata za nagradu.
Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: Julijana Matanović, Mario Kolar (predsjednik) i Matija Ivačić.
Dobitnik/dobitnica Nagrade Fran Galović 2020. bit će proglašen/a na zatvaranju 27. Galovićeve jeseni 24. listopada 2020. u Koprivnici.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live