Novosti

Folklorni ansambl Koprivnica proslavio 35 godina rada i postojanja

Povodom obilježavanja 35 godina rada i postojanja Folklornog ansambla Koprivnica održan je svečani koncert u prepunoj dvorani „Domoljub“ u Koprivnici, a kojem je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.
Predsjednica Rupčić uputila je čestitke svim članovima ansambla pohvalivši njihov rad kojim vjerno prenose povijest i promoviraju tradiciju podravskog kraja istaknuvši: „Sve nas veseli što je upravo mladost ta koja se trudi prenositi tradiciju i običaje. Cilj ansambla i jest njegovanje tradicije, kulturne baštine te običaja naše Podravine.“. Na kraju je dodala da će Županija i dalje podupirati rad Folklornog ansambla i zaželjela da i dalje uspješno rade „na istom tragu i  istim žarom kao i do sada“.
Na svečanom koncertu izvedeno je dvanaest različitih izvedbi u dva dijela, a publika je mogla uživati u pjesmama i plesovima Podravine, Hrvatskog zagorja, Međimurja, Baranje i Slavonije. Na kraju programa tajnik Hrvatskog sabora kulture Dražen Jelavić članovima Folklornog ansambla Koprivnica uručio je brončane, srebrne i zlatne diplome Hrvatskog sabora kulture za uspješan i dugogodišnji rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live