AktualnoLife StyleNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz Županije

FOTO Dječja se pjesma orila u Đurđevcu na ovogodišnjem Kukuričeku; Grand prix otišao u Rijeku

U Sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, održan je 21. po redu Dječji festival Kukuriček 2023. koji je i ove godine okupio mnoštvo malih izvođača na đurđevačkoj pozornici.
Voditelj festivala bio je poznati meteorolog i autor dječjih slikovnica Zoran Vakula, dok je festival otvorio gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči, a publika je uživala u 21 novoj pjesmi koje su izvodila djeca i dječji zborovi iz cijele Hrvatske, Crne Gore, te BIH.

Nagrada za najbolju glazbu pripala je Aleksandru Valenčiću, za najbolje stihove Suzani Belčić, a nagrada za najbolji aranžman pripala je Josipu Vukoji.
U kategoriji solista prvo mjesto osvojio je Toma Šaban iz Zagreba, Lana Đurović iz Crne Gore osvojila je drugo mjesto a treće Sara Zeba iz Virovitice.
U kategoriji zborova prva je bila Osnovna škola Zamet iz Rijeke, drugi su Slavuji iz Virovitice dok je treće mjesto osvojila Osnovna škola Petra Preradovića iz Pitomače.
Grand prix je pripao Ledi Turato i dječjem zboru Torretta iz Rijeke, a nagrada publike pripala je zboru đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak.

U revijalnom dijelu programa nastupio je Dječji zbor, polaznici glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice.
Organizatori festivala i ove godine su udruga Kukurijek i Turistička zajednica Grada Đurđevca.

foto; Podravski radio – Larisa Međimurec

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio