AktualnoDogađajiGledaj UživoMarketingNovostiPromoVijestiVijesti iz Đurđevca

FOTO ĐURĐEVO V ĐURĐEVCU: Nezaboravna subota u Đurđevcu za posjetitelje

FOTO ĐURĐEVO V ĐURĐEVCU: Nezaboravna subota u Đurđevcu za posjetitelje-streličarstvo, tradicijske igre, kanonada topovima i Harisov jastreb

Lijepo vrijeme i brojni zanimljivi sadržaji, koje je u sklopu ovogodišnjeg Dana grada i „Đurđeva v Đurđevcu“ svojim sugrađanima i gostima pripremila Turistička zajednica Grada Đurđevca, Grad Đurđevac i njegove udruge, privuklo je brojne velike i male znatiželjnike. Svi su oni htjeli provesti nezaboravni dan u Hrvatskoj Sahari i otkriti sve čari, ljepote i posebnosti mini-zoo-a, te povijesne utvrde i turističke perjanice utvrde Stari grad i biti dijelom jedinstvenog putovanja kroz vrijeme i kulturu.

U danu prepunu atraktivnih događanja koja oživljavaju duh prošlosti i umjetnosti, krenulo se iz etno-sela, gdje su se sa okupljenima družili i predsjednik GV Željko Lacković i gradonačelnik Hrvoje Janči, koji je tom prilikom pozdravio sve prisutne i najavio novu atrakciju na prostoru Hrvatske Sahare.

–Riječ je o moćnoj ptici – grabljivici poznatoj pod imenom Harisov jastreb, koji će uskoro u društvo, uz sve ostale pernate stanovnike mini-zoo-a, dobiti i sovu i orao. Timaritelji su educirani za skrb o njima, pa će se tu moći razvijati i sokolarstvo koje je stavljeno na UNESCO-ovu zaštitnu listu – rekao je gradonačelnik Janči i svima poželio ugodan boravak u Gradu Picoka.

Mnogi su potom iskoristili mogućnost da u prostor Hrvatske Sahare uđu besplatno, istraže ljepote jedinstvene prirodne baštine i druže se s njenim zanimljivim stanovnicima. Deve i ljame su i dalje zvijezde mini-zoo-a, no po prvi puta su posjetitelji imali prilike upoznali i novog stanovnika, jastreba, koja će nesumnjivo biti i nova atrakcija Hrvatske Sahare.

Članovi Udruge sv. Juraj spektakularnom kanonadom iz srednjevjekovnog oružja pozdravili su dolazak proljeća. Pucalo se iz kubura i kubača, arkebuza i đeferdara i dva topa, a onda su malima pokazali tradicijske igre u etno-selu, pa je to bila prilika za učenja, zabavu i istraživanje, u okružju prirode, povijesti i umjetnosti.

VIDEO pogledajte na Facebook stranici Podravskog radija

Tekst: Grad Đurđevac

Foto: Larisa Međimurec (Podravski radio)

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live