AktualnoKulturaNovostiVijestiVijesti iz Županije

FOTO Folkloraši i tamburaši KUD-a Molve donijeli dašak molvarske kulture u Selce

Članovi male folklorne skupine i tamburaškog sastava KUD-a Molve su od 06. do 08. srpnja 2024. godine gostovali u Selcu gdje su upriličili i jednosatni samostalni koncert na pozornici smještenoj na samoj obali mora.
Mnogobrojna publika je uživala u pjesmama i plesovima molvarskog kraja gdje su članovi tamburaške sekcije otvorili koncert sa 3 pjesme, a nakon toga su se na pozornici pojavili i članovi male foklorne sekcije koje je pripremio voditelj Ivica Tuba.

Nakon nastupa male folklorne sekcije, tamburaši KUD-a Molve su samostalno odsvirali i otpjevali te zabavili mnogobrojnu publiku sa pjesmama svih žanrova i područja Hrvatske, a koje je za to pripremio voditelj Matej Ištvan.

Na taj način su članovi KUD-a Molve na najbolji mogući način prezentirali Molve u primorskom kraju te prenijeli dašak molvarske kulture i običaja zainteresiranim turistima i prolaznicima koji su se u tom trenu našli na rivi Selca, poručuju iz KUD-a i dodaju kako je
ovo gostovanje i putovanje ujedno bila i nagrada svim članovima male folklorne sekcije koji marljivo uvježbavaju plese korake tokom cijele godine i koji su svojim radom i zalaganjem zaslužili ovakvo gostovanje.
Nadamo se da ćemo sa ovime privući još više članova koji bi se željeli uključiti u rad društva te u budućnosti omogućiti još ovakvih nastupa i izleta, ističu.

izvor: Općina Molve (KUD Molve)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live