AktualnoNovostiSportske vijestiVijestiVijesti iz KoprivniceVijesti iz Županije

FOTO Koprivnica: Moderno sportsko igralište iza ‘školaka’ spremno je za rekreativce

Otužni prizori uništenog igrališta i potrganih sprava iza Srednje škole Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica koje su predstavljale i opasnost za učenike i sportske rekreativce otišli su u povijest.
Rekonstrukcijom, odnosno izgradnjom novog, modernog i funkcionalnog sportskog zdanja obuhvaćena je sanacija i obnova atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta, s uređenjem pristupnih i zelenih površina, izvedbom nove rasvjete i odvodnje cijelog prostora igrališta.

Snimio Tomislav Matijašić.

Postojeće tribine su uklonjene te su izvedene nove armirano betonske tribine, uređena je kružna staza za trčanje, zatim dva terena za košarku, teren za rukomet, teren za mali nogomet, zaletište za skok u dalj s jamom, vježbalište sa spravama te vježbalište za bacanje kugle
Radovi su u potpunosti financirani iz proračuna Koprivničko-križevačke županije, a investicija je vrijedna malo više od 1,2 milijuna eura.
Podsjetimo, ugovor s izvođačem radova te ugovor o javnoj nabavi potpisani su 19. rujna prošle godine.
Tada je župan Darko Koren kazao da ovaj projekt osim vrijednosti za školski sport i rekreaciju građana ima i urbanističku komponentu uz novoizgrađeni Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije.

Snimio Tomislav Matijašić.

Ravnatelji škola Mario Latin i Zlatko Martić tom su prilikom istaknuli da će završetkom ovog projekta i nastava tjelesne kulture biti adekvatnije organizirana te da će novo igralište biti od velike koristi za kvalitetu nastave i rekreaciju građana.
Spomenimo i da je obnova igrališta započela 10-ak dana po potpisivanju ugovora dolaskom djelatnika Kominga na teren, donosi portal Drava.info.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live