Novosti

Grad Đurđevac dobio najmoderniju tvornicu parketa u Europi

Prošlo je godinu dana otkako je švicarsko-norveška grupacija Bauwerk Boen, kao jedan od najvećih europskih proizvođača drvenih podova, preuzela lokalnu tvrtku u Đurđevcu te započela s poslovanjem u Hrvatskoj.
Grupacija zapošljava 2.000 zaposlenika širom svijeta, a u samo jednu godinu udvostručili su broj zaposlenih u Đurđevcu dosegavši broj od 250 radnika, od kojih su gotovo polovica žene.
Njihove robne marke poznate su po cijelom svijetu pa se tako proizvodi iz Đurđevca već distribuiraju diljem svijeta.
U Đurđevcu je završena prva faza izgradnje najmodernije tvornice u Europi, a uloženo je 13 milijuna eura. To uključuje i nabavu opreme visoke tehnologije, kao što su: najmodernija pilana, moćni strojevi za spajanje i prešanje parketa, visoko učinkovita kotlovnica te sva potrebna infrastruktura za radnike.
Uz kvalitetnu radnu snagu, ključan razlog ulaganja je kvalitetan izvor sirovina, tj. trupaca hrasta. Razmatra se i druga faza ulaganja, kojim bi se dodatno udvostručili već izgrađeni novi proizvodni kapaciteti u Đurđevcu, a što će ovisiti o uvjetima nabave trupaca. Ujedno, trenutno se iščekuje i konačna pozitivna odluka Hrvatskih šuma u pogledu kvote trupaca hrasta za 2018. godinu.
Ostvarena ulaganja omogućuju dodatno zapošljavanje radnika iz Đurđevca i okolice, čime je grupacija zaista pozitivna “iznimka” izravnih stranih ulaganja u Hrvatsku.
Približavajući se završnim radovima u prvoj fazi investicije, u proljeće će biti organizirano i svečano otvaranje lokacije u Đurđevcu.
-U Đurđevcu zaista postoji dugogodišnja tradicija drvne industrije, te nam je drago da je u naš grad stigla jedna od vodećih europskih tvrtki u drvnom sektoru. Kroz najavljenu novu investiciju zaposlit će se još više ljudi, a time će i Grad i građani, te sama tvrtka biti na dobitku – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live