NovostiVijesti iz Podravine

Grad Đurđevac izletom razveselio učenike Odjela za djecu s teškoćama

Grad Đurđevac je već tradicionalno za početak školske godine iznenadio i razveselio učenike i učitelje Odjela za djecu s teškoćama jednodnevnim izletom na mjesto koje požele.

Prilikom druženja s gradonačelnikom Hrvojem Jančijom na početku školske godine učenici su izrazili želju otići na izlet u Zagreb i posjetiti MiniPolis te Zoološki vrt. Stoga im je Grad osigurao prijevoz, ulaznice, sendviče za put i ručak.

Prvo su posjetili posjetili MiniPolis – interaktivni grad za djecu koji čini četrdesetak minijaturnih kućica u kojima se djeca upoznaju s više od 50 zanimanja.

Podijeljeni u skupine, krenuli su u iskustvenu avanturu upoznavanja različitih zanimanja. U edukativno osmišljenim kućicama koje su minijaturizirane replike stvarnog svijeta, djeca u njima kroz igru otkrivaju što žele biti kad odrastu. Tako su učenici ubrzo postali policajci, liječnici, piloti, frizeri, prodavači, poštari, znanstvenici, soboslikari, vatrogasci, stomatolozi, veterinari, novinari, automehaničari i mnogi drugi.

Zatim su posjetili Zoološki vrt grada Zagreba gdje su kroz igru upoznavali biljne i životinjske vrste. Učenici su bili oduševljeni lavovima koje su mogli vidjeti izbliza te vodozemcima: gušterima, kornjačama, krokodilima, zmijama i drugim životinjama. Upoznali su i neke nove životinjske vrste koje do sada nisu imali prilike vidjeti.

Nakon ručka krenuli su kući bogatiji za nezaboravno iskustvo, dojmove i uspomene.

-U ime svih učenika, roditelja i učiteljica zahvaljujemo Gradu Đurđevcu i gradonačelniku na lijepom i poučnom izletu koji je razveselio naše učenike- rekla je voditeljica Odjela za djecu s teškoćama Irena Kovačić.

foto: Grad Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio