AktualnoLife StyleNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz zemlje i svijetaVijesti iz Županije

Grad Đurđevac se prisjeća žrtava Vukovara i Škabrnje te žrtava Domovinskog rata, upaljeni lampaši u parku ispred Osnovne škole Đurđevac

Učenici OŠ Đurđevac ovog su se predvečerja, a uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, priključili inicijativi „I u mom gradu Vukovar svijetli…”, te su zajedno s gradonačelnikom Grada Đurđevca Hrvojem Jančijem, predstavnicima Grada, MUP-a, braniteljskih udruga i okupljenim građanima upalili svijeće u spomen na sve žrtve Vukovara i Škabrnje te žrtve Domovinskog rata.

Učenici su održali prigodan program, a potom su u parku ispred škole svi prisutni uz molitvu upalili svijeće u znak sjećanja na žrtvu Grada heroja.

Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, poštujemo sve nedužne žrtve i branitelje Domovinskoga rata širom Domovine jer Vukovar nije samo grad heroj, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku. Svjesni burne povijesti i prolaznosti na zemlji, ali i vječnih ideala koji ljudski život čine trajno vrijednim, uvijek spremni za obranu dostojanstva hrvatskoga čovjeka i domovine izražavamo svima njima duboko poštovanje i zahvalnost.

tekst i foto; Martina Sabađija Buđak

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live