NovostiVijesti iz Podravine

Grad Đurđevac: svečanom priredbom i sportskim događanjima osnovnoškolci proslavili Dan škole

U velikoj sportskoj dvorani OŠ Đurđevac održana je svečana priredba povodom Dana škole.

Na samome početku priredbe nazočnim učenicima, učiteljima i brojnim gostima obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović i istaknuo da je iznimno zadovoljan organizacijom programa koji su pripremili učenici sa svojim učiteljima nakon gotovo četiri godine od posljednje priredbe povodom Dana škole.

Svima nazočnima, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani, obratio se i gradonačelnik Hrvoje Janči.

Danas imamo dvije energetski obnovljene, predivne škole. Imamo nove kabinete za kemiju, fiziku i biologiju, svi učitelji imaju laptope, sredstva za kućna usavršavanja, u svakoj učionici postoji projektor i pametna ploča i to je jedan standard koji je rijetkost u Hrvatskoj. U izradi je i projektna dokumentacija za dogradnju škole sa 8 novih učionica čime će se osigurati uvođenje jednosmjenske nastave, planirana je i izgradnja bazena te novi restoran i nova kuhinja. Zahvaljujem školi i ravnatelju na odličnoj suradnji na svim projektima te mi je drago da sam ovdje i da uz zajednički rad i trud osiguravamo bolju sadašnjosti i budućnosti naše djece – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U programu su nastupili učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena, Područni odjel za djecu s teškoćama u razvoju, učenici svih prvih razreda, plesni klub, učenici polaznici produženog boravka, Pjevački zbor, Tamburaška skupina, plesna skupina Dance Party, Laura Goll i Mirna Đapa.

Središnji je dio programa bio je rezerviran za javnu pohvalu i dodjelu nagrada svim učenicima koji su postigli izvanredne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i njihovim mentorima.

Program obilježavanja Dana škole nastavljen je na sportskim terenima škole. Učenici osmih razreda natjecali su se u malome nogometu, a učenici sedmih razreda u Ultimate frizbiju.

Svečanom obilježavanju Dana škole prethodile su brojne aktivnosti, u kojima su učenici kroz predmetnu nastavu, likovno izražavanje, književnost i sport, prezentirali naučeno kroz školsku godinu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content