NovostiVijesti

Grad Koprivnica: povodom Dana antifašističke borbe položeni vijenci i zapaljene svijeće

Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe, u Koprivnici su na Spomen području Danica, Gradskom groblju kod središnjeg križa i kod grobnice palih boraca, na Židovskom i Pravoslavnom groblju te na groblju u Jagnjedovcu položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve žrtve u Drugom svjetskom ratu te u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. godine kada je u šumi Brezovica kod Siska formiran Prvi sisački partizanski odred. Također je zapaljena svijeća kod spomen obilježja Mihovilu Pavleku Miškini povodom 80. obljetnice od njegovog pogubljenja.
U ime Grada i Županije delegaciju su činili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, gradonačelnik Mišel Jakšić.
Uz polaganje vijenaca održani su i prigodni govori, pri čemu je župan izrazio zahvalu svima koji su sudjelovali u antifašističkoj borbi te nam omogućili da danas živimo u demokratskom i tolerantnom društvu koje poštuje ljudska prava i osobne slobode.
Obilježavanju Dana antifašističke borbe prisustvovali su i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live