Novosti

Grad preko mjera HZZ zapošljava ukupno 107 osoba

Grad Đurđevac u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i svojim ustanovama redovito provodi programe javnih radova, programe stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa i programe zapošljavanja pomoćnika u nastavi. Preko navedenih mjera zaposleno je 107 osoba, a  korištenjem mjera nastoji se zaposliti što više nezaposlenih osoba. U Grad Đurđevac je preko programa javnih radova pod nazivom Radom za zajednicu i sebe zaposleno 73 osobe, a radnici su angažirani za održavanje i uređenje javnih površina.

Također je zaposleno 9 djelatnica preko programa javnih radova- pomoćni radnik u kući koje su zadužene za organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava. Usluge su prilagođene potrebama starijih osoba, a djelatnice ih tijekom svog rada redovito obilaze i pomažu im u kućanskim poslovima. Trenutno obilaze oko 65 redovnih korisnika te 10 osoba kojima je povremeno potrebna pomoć.

Preko program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu i ustanovama u vlasništvu grada zaposleno je 20 osoba koje će u razdoblju od godinu dana steći radno iskustvo potrebno za polaganje državnog stručnog ispita, a u suradnji s Osnovnom školom Grgura Karlovčana zaposleno je i pet pomoćnika u nastavi koje pomažu djeci s teškoćama u savladavanju i praćenju nastavnog sadržaja.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live