Novosti

Grad s najljepšim dječjim osmijehom: gradonačelnik razveselio vrtićarce sa šarenim četkicama i jabukama

U DV Maslačak Đurđevac ovaj tjedan je posvećen zdravlju i brigi o zubima. Tako će djeca kroz brojne organizirane aktivnosti i radionice tijekom tjedna učiti o pravilnoj brizi i o zdravlju zubića, bolestima zuba i kako pravilno prati zube.
Vrtićarce je posjetio gradonačelnik Hrvoje Janči kojemu su mališani objasnili da se zubi peru dva puta na dan, ujutro i navečer te da se zubi peru 3 minute. Dovoljno je samo malo paste za zube veličine graška da se kvalitetno operu zubi, a kako bi ih iznenadio i razveselio donio im je jabuke i šarene četkice za zube na poklon.
-Lijep i zdrav osmjeh najljepše je vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Vrlo je bitno da roditelji postanu svjesni činjenice da brojne prikupljene statistike u Hrvatskoj pokazuju da naša djeca prednjače po broju pokvarenih zubi. Kako bi se to promijenilo u našem gradu, Grad Đurđevac u suradnji s DV Maslačkom i OŠ Đurđevac svake godine na početku školske godine organizira edukacije i brojne kreativne aktivnosti kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi. Na početku školske godine na školskim klupama sve učenike dočekala je četkica za zube za borbu protiv karijesa i jabuka za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube. Ovo je samo nastavak naših aktivnosti u postizanju našeg cilja – grada s najljepšim dječjim osmijehom, a danas smo krenuli od najmlađih- naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.
Na kraju pedagoške godine svi će vrtićarci dobiti i diplomu, što su se hrabro i odvažno usprotivili svim karijesima.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live