Novosti

Gradonačelnik Janči: programom Snaga pomoći pomogli smo 170 starijih sugrađana i prevenirali njihov smještaj u institucije

U prostorima utvrde Stari grad u Đurđevcu održana je konferencija za medije u sklopu programa Zaželi – program zapošljavanja žena.
U provedbi projekta pod nazivom Snaga pomoći, kojim je bilo zaposleno 18 gerontodomaćica u brizi za starije sugrađane, sudjeluje Grad Đurđevac kao nositelj projekta, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područni ured Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac. Projekt je započeo 30. srpnja 2018., a provodi se do 29. prosinca 2020. godine.
Cilj je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivim ženama, a istovremeno povećati kvalitetu života krajnjih korisnika, starih i nemoćnih osoba s područja grada Đurđevca. Specifični cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika na području grada Đurđevca. Tako su gerontodomaćice prošle program osposobljavanja i stekle uvjerenje kako bi i nakon završetka projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

*Detaljnije poslušajte u emisiji Krila anđela u programu Podravskog radija, sutra u četvrtak u 17:30.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live