Novosti

Gradonačelnik podržao rad Konjičkog kluba i organizaciju konjičke utrke

U Društvenom domu Mladen Markač održana je redovita godišnja skupština Konjičkog kluba Đurđevački graničari. Na skupštini su uz brojne članove kluba prisustvovali i gradonačelnik Željko Lacković, gosti iz Udruge sv. Juraj i Udruge A je to. Članovi kluba usvojili su sva izvješća za 2015. godinu, a plan aktivnosti iznio je tajnik kluba Saša Franjić.

Na skupštini se također raspravljalo oko organizacije 1. kola Croatia cupa koji će biti održan u Đurđevcu 16. travnja povodom obilježavanja Dana Grada te će to biti prva utrka Croatia cupa u daljinskom jahanju na području naše županije.

Gradonačelnik je klubu dao punu potporu oko organizacije ove utrke te je dodao da će Grad u segmentu organizacije pomoći da svi gosti odu s utrke sa lijepim dojmovima i uspomenama na Đurđevac. Istaknuo je i mogućnost suradnje Grada i kluba u izradi budućih projekata te kandidiranje istih prema različitim fondovima.

Ono što je najinteresantnije kako za klub tako i za građane je uključivanje svih uzrasta u različite aktivnosti kluba kao što su radionice i edukacije na konjima. Gradonačelnik je predložio terapijsko jahanje koje sve više dobiva na značaju, kao projekt koji klub može prijaviti na fondove. Krajem skupštine okupljenima se obratio i Martin Mahović, predsjednik Udruge sv. Juraj koji je također dao podršku radu konjičkog kluba te je predložio da se članovi kluba sa svojim konjima uključe u izradu i održavanje etno sela čija je izgradnja uskoro u planu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live