Novosti

Gradonačelnik preuzeo ključeve grada i zatvorio ovogodišnju Picokijadu

Picokijada je u protekla tri dana Grad Picoka povećala nekoliko puta za broj stanovnika. U sklopu Picokijade održano je 30-ak različitih povijesnih, kulturnih, folklornih, etnografskih, gastronomskih, sportskih i glazbenih programa. Koncertom Autoputa, grupe Silente i Elemental, na pozornici ispred utvrde Stari grad, sinoć je završila Picokijada 2016. Brojni đurđevčani i njihovi gosti uživali su i plesali uz njihovu glazbu. Picokijadu je službeno zatvorio gradonačelnik Željko Lacković, preuzevši ključeve grada od kapetana. U čast svečanog zatvaranja Udruga sv. Juraj je priredila topovsku kanonadu branitelja grada te je tako oduševila i iznenadila sve okupljene.
I posljednji dan Picokijade bio je upotpunjen raznim kulturno zabavnim događanjima. Od cjelodnevnih događanja posjetitelji su mogli na livadi oko Starog grada uživati u prikazu srednjovjekovnog načina življenja i viteških radionica, u gradskom parku se pak mogla pogledati izložba pijetlova i najljepšeg pijetla Podravine Najlepši pevci Podravine, dok je Lovački dom Mičetinac bio rezerviran za Lovački zestanek, natjecanje lovaca u gađanju na glinene golubove.
U prijepodnevnim satima vozila se rekreativna biciklijada Biciklinom v krug, mini etapa za mlađe uzraste,  rekreativna biciklijada, etapa Chicken u dužini od 45 km i maxi etapa Rooster za zahtjevnije u dužini od 42km. Održane su i tradicionalne manifestacije Trk na mlekaro i povorka aranžiranih kola Podravina od leta  koje su publiku podsjetile na zaboravljene stare običaje, zanate, nošnje, radove i način života.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live