Novosti

Gradonačelnik ugostio korisnike programa poticanja poduzetništva

U Gradskoj knjižnici gradonačelnik Željko Lacković priredio je prijem za korisnike mjera Programa poticanja poduzetništva. Uz ugodno druženje razgovarali su o aktualnim temama i problemima malih poduzetnika, obrtnika i OPG-ova, a druženje je iskorišteno i za raspravu o prijedlozima novih mjera i planiranim budućim investicijama.
Gradonačelnik je istaknuo kako je do kraja 2015. godine odobreno 33 zahtjeva te je Grad sufinancirao ulaganja u ukupnom iznosu od 362.335 kuna. Najčešća korištena mjera bila je poticanje ugradnje strojeva i opreme u maksimalnom iznosu do 10.000 kuna subvencije bez PDV-a,  a ovakvim tipom poticanja poduzetništva postiže se povećanje konkurentnosti, bolja opremljenost i povoljnija poduzetnička klima na području Đurđevca, što će se pozitivno odraziti  na budućnost i širenje gospodarstva. U cilju dodatnog razvoja plasteničke proizvodnje povrća koja predstavlja veliki potencijal za razvoj đurđevačkog gospodarstva Grad je uveo i program sufinanciranja nabave plastenika i staklenika kroz koji povrtlari mogu ostvariti potporu do 35 tisuća kuna ili maksimalno do 50 posto vrijednosti opreme, za ovu mjeru u 2015. odobreno je  8 zahtjeva.
U prvih pet mjeseci u 2016. godini zaprimljeno je 7 zahtjeva od čega su četiri zahtjeva već odobrena, a dva zahtjeva se odnose na izgradnju i opremanje plastenika.
Poduzetnici su se složili da je svaka mjera sufinanciranja dobro došla te da korištenje mjera povećava postojeću proizvodnju, ali i utječe na stvaranje novih radnih mjesta. Gradonačelnik je najavio kako će biti raspisan javni poziv za poduzetnike kako bi najavili planirane investicije radi lakšeg planiranja proračuna.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live