OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
NovostiSportske vijestiVijesti iz Podravine

Gradska knjižnica Đurđevac; radionica uz poznatu hrvatsku nogometnu sutkinju “Kako ostvariti svoje snove?”

U sklopu Ljeta u knjižnici u Gradskoj knjižnici Đurđevac, održana je radionica “Kako ostvariti svoj san?”, koju je vodila poznata nogometna sutkinja iz Podravskih Sesveta Sanja Rođak Karšić.
Ona je mnogobrojnoj djeci na vrlo zanimljiv i kreativan način ispričala tko i što je sve potrebno kako bi neka osoba ostvarila ono što si najviše želi u životu. Više puta je naglasila da bez podrške obitelji, velike ljubavi prema nogometu i truda, odricanja i ulaganja u samu sebe nikad ne bi uspjela ostvariti svoje snove. Sanja je prva sutkinja u povijesti hrvatskog nogometa koja je sudila u 1. nogometnoj ligi i to utakmicu između Lokomotive i Osijeka. Godine 2009. dobila je poziv FIFA-e za međunarodnog pomoćnog suca, a od tada do danas sudila je po cijelom svijetu.
Naglasila je da nogometni sudac mora biti u odličnoj fizičkoj formi te trenirati svaki dan. Djeci su posebno bili zanimljivi materijali koje je donijela sa sobom – akreditacije bez kojih ne može ući na teren, knjižice pravila nogometne igre, službene novčiće za početak utakmice, kartone, zastavice, medalje i različite dresove. Nakon toga, Sanja je djeci pokazala kratke video isječke o ženskim sucima, pripremama te fotografije različitih utakmica na kojima je sudila (iz Brazila, Kijeva, Nizozemske, Španjolske, Engleske,…). Svakom djetetu poklonila je neki suvenir s natjecanja, a na kraju radionice na sportskim terenima, održala je trening zagrijavanja.
Sljedeća radionica na rasporedu je već sljedećeg četvrtka u 10 sati, a vodit će ju trener Mario Lončarić koji će zajedno s djecom rolati.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio