NovostiVijesti iz Podravine

Gradsko vijeće: Bauwerk Boen otvara novih 15 radnih mjesta u Đurđevcu

Prva točka Dnevnog reda 17. sjednice Gradskog vijeća Grada Đurđevca bio je polugodišnji izvještaj Proračuna Grada Đurđevca za razdoblje od 1. siječnja – 30. lipnja ove godine. Pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči:

U gradskoj poduzetničkoj zoni A-jug prodan je prostor za širenje djelatnosti tvrtke Bauwerk Boen koja će ovime zaposliti novih 15 djelatnika:

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković smatra da je ovo izuzeto bitan podatak pa se nadovezao na gradonačelnika Jančija:

Nadalje, v.d. ravnateljice Gradske knjižnice Đurđevac do novog natječaja ostaje dosadašnja ravnateljica Bernarda Ferderber a Komunalije se zadužuju za 4 milijuna kn kredita na rok od 7 godina po fiksnoj kamatnoj stopi 1, 98 % godišnje. Navedeni iznos utrošit će se za izgradnju solarne elektrane na uređaju za pročiščavanje otpadnih voda. Direktor Komunalija Đurđevac Tomislav Kolarić je potvrdio da će u sklopu nove cjenovne situacije vezano uz energente doći samo do minimalnog povećanja cijene vode od kunu ili dvije, a ne više kakve su bile nedavne najave, napomenuvši da će i s tom cijenom građani i dalje plaćati najjeftiniju vodu u okolici.

Za sami kraj sjednice, gradonačelnik se osvrnuo na nedavne natpise o izdanom računu od strane Grada za branje oraha u parku u središtu Đurđevca, navodeći da je bila riječ o neslanoj šali u kojoj je dvoje djelatnika Grada završilo na Disciplinskom postupku zbog teže povrede službene dužnosti:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio