Novosti

Hrvatska zajednica županija u novom projektu borbe protiv korupcije

Hrvatska zajednica županija od rujna provodi projekt koji je financiran od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, u sklopu Programa malih potpora, a ukupna vrijednost projekata je 15 tisuća američkih dolara, od čega Hrvatska zajednica županija sudjeluje s 3 tisuće dolara.
Tema projekta je antikorupcija s posebnim naglaskom na studente koji će učiti o antikorupciji i transparentnosti u javnoj upravi, a kako u srednjim školama i fakultetima ne postoji predmet ili tematska cjelina koja bi se bavila ovom problematikom, projektom će biti educirani profesori koji bi željeli u svoj program uvrstiti i dio o korupciji. Profesorima će trodnevni trening na ovu temu održati istaknuti američki stručnjak iz područja antikorupcije.
Kroz trening, 12 će profesora razviti kurikulum i uvrstiti u svoj plan rada i tematski dio vezan uz antikorupciju i transparentnost u javnoj upravi, u suradnji sa studentima. Osim edukacije za profesore i radionice sa studentima, u sklopu projekta održan je i okrugli stol „Antikorupcija i transparentnost u javnoj upravi“, na kojem se raspravljalo o povezanosti makroekonomskih čimbenika s korupcijom, političkom utjecaju u profesionalnim strukturama javnih institucija kao čimbeniku korupcijskog rizika, treba li i zašto ulagati u prevenciju korupcije i slično.
U suradnji s Institutom za razvoj i međunarodne odnose IRMO, Zajednica će ovaj projekt provoditi do 29. rujna 2018. godine.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live