Novosti

Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija potvrdila je plasman na Europsko prvenstvo

Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija potvrdila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se od 27. srpnja do 6. kolovoza održati u Sloveniji. U posljednjoj utakmici pobijedile su reprezentaciju Ukrajine s 22:16 i s prvog mjesta u skupini 4 osigurale plasman. Prvo mjesto u skupini donosi i povoljniji ždrijeb za skupine Europskog prvenstva.
Hrvatska je ove kvalifikacije završile na prvom mjestu, a svoje mjesto na Europskom prvenstvu iz skupine 4 izborila je i Nizozemska koja je u prvoj utakmici dana bila uvjerljiva protiv Finske.
Izbornik Ivan Jerković nakon pobjede i potvrde prvog mjesta u skupini rekao je: ”Sva sreća obrana je funkcionirala, ali sve u svemu ne mogu biti zadovoljan ovim rezultatom i prvim mjestom u skupini. Danas nismo bili kvalitetni i to nam se događalo već i na prijašnjim natjecanjima. Nadam se da ćemo do Europskog prvenstva znatno popraviti, prvenstvo napad. Ovo je bila treća utakmica i djevojke su umorne, ali to nije nikakva izlika. Nadm se da ćemo na europskoj smotri napraviti taj neki dugo iščekivani iskorak.”

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live