Novosti

“I u mom gradu Vukovar svijetli” – 18. studeni, Dan sjećanja na Vukovar

-Danas obilježavamo Dan sjećanja na Vukovar; Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. Odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode. Herojstvo Vukovara udarilo je temelj za kasnije vojne pobjede hrvatskih snaga koje su dovele do potpunog oslobađanja zemlje. Zbog svega toga Vukovar je postao simbolom oko kojeg se okuplja cijela nacija. –
I ove je godine OŠ Grgura Karlovčana na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu organizirala obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar pod nazivom I u mom gradu Vukovar svijetli. Učenici, nastavnici i roditelji su u koloni zajednički krenuli od zgrade Osnovne škole do središta Trga sv. Jurja, gdje su položili svijeće i ispisali znak srca za 26. godišnjicu pada Vukovara.
U prigodnom programu sa recitacijama u čast Vukovaru nastupili su učenici Osnovne škole, Strukovne škole i Gimnazije. Prisutnima se obratio gradonačelnik Hrvoje Janči koji je istaknuo kako se Vukovar i žrtva Vukovara ne smije nikad zaboraviti jer svi dugujemo Vukovaru i braniteljima što živimo u slobodnoj Hrvatskoj. Za sve poginule branitelje i žrtve održana je minuta šutnje i prigodna molitva.
U znak sjećanja na žrtvu Vukovara članovi HVIDRA-e Đurđevac, osnovnoškolci, srednjoškolci i građani zapalili su stotine svijeća duž ulice koja nosi ime tog grada heroja. Paljenje svijeća već se tradicionalno održava u svim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, a u Đurđevcu su po treći puta zapaljene svijeće u Ulici grada Vukovara.
 

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content