Novosti

Ispred osnovne škole najveći biciklistički parking: sve više učenika dolazi biciklom u školu

Učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, sunčano vrijeme svakodnevno koriste za dolazak biciklom u školu. Unatoč radovima ispred škole parkirani su brojni bicikli, ali i pokoji romobil.
– Đurđevac je zapravo mali grad i iz svakog kvarta učenici za par minuta dođu do centra, javnog prijevoza nema, a u tom slučaju bicikl je odlično prijevozno sredstvo do škole. Od malih nogu djecu učimo kako je vožnja biciklom zdrava, a trendovi u Hrvatskoj i svijetu su takvi, da se djeca sve manje kreću. Stoga je stvarno lijepo vidjeti ovakav veliki parking ispred škole – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.
– Kako su u tijeku radovi na energetskoj obnovi i nadogradnji škole, trenutno smo napravili privremeni biciklistički parking za naše učenike. Nakon završetka radova planiramo urediti poseban parking s nadstrešnicom koji će koristiti naši mladi biciklisti koji su nam ukazali na potrebu za istim- istaknuo je gradonačelnik.
Škola surađuje s HAK-om u smislu predavanja i održavanja radionica o sigurnom korištenju bicikala, te učenju prometnih pravila i znakova na poligonu iza škole i sigurnosti u prometu.
– U našoj školi planiramo organizirati i školsku biciklijadu sa biciklističkim servisom koji će nuditi male popravke – pumpat će se gume, provjeravati zategnutost lanca, provjeravat će se svijetla i slično, a u svemu tome će sudjelovati i učenici i učitelji. Možda jednog dana osnujemo i biciklistički klub u školi – rekao je gradonačelnik.
Da smo biciklistički grad osim naših učenika dokazuje i to da kroz Đurđevac prolaze dvije nacionalne i međunarodne biciklističke rute, a to je ruta broj 13 koja ide uz Dravu, te ruta broj 7 koja spaja preko Đurđevca Balaton i Lonjsko polje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio