Novosti

Izložba Picasso privukla 11.100 posjetitelja

Na održanoj sjednici vijeća vijećnici su jednoglasno prihvatili i polugodišnja izvješća gradskih ustanova, pa tako i Muzeja Grada Đurđevca.
Ravnateljica Muzeja Edita Janković-Hapavel prezentirala je muzejske aktivnosti i rezultate tijekom prve polovice 2018. godine.
-Muzej Grada Đurđevca izložbom Hommage a Picasso opravdao je sva očekivanja. Izložba još nije završila, a do sada ju je posjetilo 11.100 posjetitelja. U pripremi je i izložba Marca Chagalla i na vrijeme ćemo o detaljima informirati javnost. U ovom trenutku smo imali 12 tisuća posjetitelja, a prije nekoliko godina smo bili na razini koju uglavnom imaju muzeji u kontinentalnom dijelu Hrvatske od 3 do 6 tisuća posjetitelja – rekla je ravnateljica Edita Janković Hapavel.
-Premašili smo sve rekorde i do kraja godine će brojka biti i veća zbog nadolazeće izložbe Chagalla koja je samo nastavak naše odlične suradnje s prijateljskim gradom Lendava. Tu je i Interpretacijski centar Picokijade – rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.
Utvrda Stari grad, Muzej grada Đurđevca, Interpretacijski centar Picokijade, Đurđevački pijesci, Hrvatska Sahara s devama i domaćim životinjama, kostimirana interpretacija Legende o Picokima, te brojni atraktivni animatorski programi iz godine u godinu mame sve više malih, ali i velikih posjetitelja u Đurđevac.
Podsjećamo da je Muzej Grada Đurđevca prošle godine od Hrvatske turističke zajednice dobio prestižno priznanje u kategoriji top tri kulturne atrakcije godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio