Novosti

Izložba radova Matee Kovačev “To sam ja!”

U prostorima Školske knjižnice, otvorena je izložba radova Matee Kovačev, učenice 8.d razreda OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, pod nazivom «To sam ja».

Crteži Matee Kovačev inspirirani su likovima Anime. Anime je izraz za svaki crtani film ili seriju iz Japana. Često je prepoznatljiv stil crtanja likova s velikim očima. Mnogi anime uradci su adaptacije tzv. Manga. Anime ostvarenja se objavljuju u kinu, na televiziji  i danas su po svijetu već stekla veliku slavu. Prvim službenim animeom se smatra dječja serija “Astroboy” koja je u Japanu emitirana 1963. godine.

Crteži predstavljaju 4 elementa: vodu, vatru, zemlju i zrak; ljude koji se transformiraju u životinje i poluživotinje pomoću kristala pomoću kristala na njihovim ogrlicama; kentaure, princa i čudesne bubamare.

Matea pokazuje u svom likovnom stvaralaštvu odlično realiziranje likovnih problema na svojim radovima. Kompoziciju realizira na zanimljiv, složen i originalan način. Crteži su bogati detaljima. Odlično vlada crtačkom tehnikom. Samoinicijativna je i samostalna. Pronalazi originalna rješenja za realizaciju likovnog problema u svom radu.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live