Novosti

Izraelska agrotehnologija prezentirana domaćim poljoprivrednicima na predavanju „Primjena novih tehnologija u poljoprivredi“

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica održano je predavanje „Primjena novih tehnologija u poljoprivredi“ u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael, Koprivničko-križevačke županije i Israel export instituta.
Uz brojne poduzetnike iz sektora poljoprivrede, u ime Koprivničko-križevačke županije predavanju su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te voditelj Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić.
Pročelnik Štimac pozdravio je sve prisutne te zahvalio Veleposlanstvu Države Izrael „koje je omogućilo da nam se prezentiraju vrhunski rezultati te način i tehnologija za proizvodnju“ što će doprinijeti razvoju proizvodnje te je primjenjivo i na području Županije.
Viša stručna suradnica za zaštitu okoliša i gospodarenje vodama Suzana Operman iz ŽK Koprivnica osvrnula se na postojeće stanje proizvodnje te istaknula kako bez navodnjavanja nema ozbiljne proizvodnje povrća. Stoga će se navedeno predavanje održati u pet gradova u Republici Hrvatskoj kako bi se širilo znanje o novim mogućnostima koje pruža razvoj tehnologije.
Izraelska agrotehnologija temelji se na intenzivnom istraživanju i razvoju inovativnih sistema, a zasnovana je na potrebi da se nadvlada nestašica vode i obradive površine. Kako je Država Izrael najnapredniji svjetski korisnik poljoprivrednog navodnjavanja, današnje predavanje preduvjet je povezivanju i suradnji kroz obuku, razvoj projekata, zajedničko istraživanje i razmjenu stručnjaka.
Predavanje je obuhvatilo ukupno pet područja, uključujući navodnjavanje, mljekarstvo, staklenike, gnojiva i zaštita bilja, a pojedine teme raspravili su predstavnici Izraelskog instituta za izvoz. Nakon predavanja poljoprivrednici su iskoristili mogućnost individualnih razgovora s izraelskim stručnjacima na temu implementacije novih tehnologija na njihovim poljoprivrednim gospodarstvima.
 
(foto; kckzz)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live