Novosti

Izviđači Koprivničko-križevačke županije ‘putovali svijetom’ na otoku Olibu

Članovi Saveza izviđača Koprivničko-križevačke županije ovo su ljeto proveli dva tjedna na otoku Olibu u Zadarskoj županiji. Tema je bila Put oko svijeta u 12 dana te su temama proputovali kroz Hrvatsku, Njemačku, Italiju, Tursku, Španjolsku, Ujedinjenim kraljevstvom, SAD-om, Meksikom, Brazilom, Australijo i Japanom. Svakodnevno su program, ali i jelovnik bili povezani sa specifičnostima pojedine države.
Osim izviđačkih aktivnosti, izviđači učili pjevati Bratec Martin na 4 jezika, naučili osnove turskog jezika, što im je pomoglo u osmišljavanju i uprizorenju turskih sapunica, tijekom lova na blago upoznali se sa znamenitostima Oliba, ali i pojedinim njegovim stanovnicima.
Da su izviđači uvijek u trendu dokazali su lovom na Pokemone, ali na izviđački način, bez korištenja ikakve tehnologije. Pokemone su glumili stariji članovi koji su se skrivali po otoku te su ih djeca trebala pronaći i sakupiti u što većem broju u zadanom vremenu. Igra je zaintrigirala i dosta turista te su odlučili i sami organizirati nešto slično po povratku kući.
Nikako nisu mogli izostaviti Olimpijske igre te su dva dana, posebice onaj koji su proveli u Brazilu bili posvećeni raznim natjecanjima, od izviđačkih disciplina, preko društvenih igara do raznih sportskih natjecanja. Pobjednici su na svečanom proglašenju dobili i odgovarajuće nagrade.
Pomogli u čišćenju jedne od plaža na otoku, prisustvovali su i Olibskom ljetnom festivalu. Osim članova županijskog Saveza na logorovanju su se pridružili i odredi Hrvatsko zagorje iz Krapine, Medvedgrad i Eucalyptus iz Zagreba te Samobor iz Samobora, učinivši svojim prisustvom dva tjedna boravka još posebnijima.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live