Novosti

Jezične igre u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Dječji odjel Gradske knjižnice Đurđevac pokrenuo je novi projekt “Jezične igre” namijenjen učenicima trećih razreda osnovne škole. Projekt se sastoji od osam radionica koje će se održavati tijekom travanja, svibnja i lipnja. Voditelji radionica su ljudi koji žive u našoj sredini, a došli su iz različitih dijelova svijeta.

U uvodnom dijelu biti će ukratko predstavljena zemlja predavača s najosnovnijim geografskim podacima, te podacima vezanih za dječju književnost, kulturu i sport. Projekt se sastoji od tri dijela. U prvom dijelu voditelji će se predstaviti djeci na svojem materinjem jeziku, te ih naučiti osnovnim riječima, kao što su pozdravi, predstavljanje,  “čarobne riječi”, upiti o snalaženju i dr. U drugom dijelu voditelji će djecu naučiti neku pjesmicu ili igricu tipičnu za tu zemlju, dok je treći dio predviđen za kreativnu radionicu.

Cilj projekta je senzibiliziranje najmlađih skupina za važnost uključenja u rad cjelokupne zajednice manjinskih skupina u Đurđevcu, razvijanje socijalne osviještenosti, prihvaćanje različitosti, razvijanje i učenje tolerancije, proširivanje znanja i vidika, razvijanje inkluzije kao važnog dijela obrazovnog procesa i sastavnog dijela razvijanja građanskog odgoja i edukacije najmlađih. Cilj je ovim radionicama prevenirati netoleranciju prema drugim ljudima, a manjinskim skupinama pružiti prostor za vlastito izražavanje i predstavljanje vlastite tradicije  kulture.

U Noći knjige prva se predstavila gospođa Valerija Derežić iz Slovenije. Naučila ih je kako se pozdravlja na slovenskom i kako se predstavlja “čarobnim riječima”. U drugom dijelu pročitala im je poučnu priču, a na kraju ih je naučila pjevati pjesmicu.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live