Novosti

Jubilarni 20. Dani voća i sunčano vrijeme privukli 57 izlagača i brojne posjetitelje

Na Trgu sv. Jurja svečano su otvoreni Dana voća, najvažnije županijske manifestacije posvećene promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, kao i domaće proizvodnje. Obilježavanje Dana voća započelo je dan prije svečanog otvorenja kada su u utvrdi Starog grada održana stručna predavanja s glavnom temom uzgoja lijeske. Dani voća su središnja manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje, a ove godine okupilo se 57 izlagača. Lijep i sunčan dan okupio je veliki broj posjetitelja, a izlagači su predstavili svoje voće, proizvode od voća, ali i kolače te ručne radove.
Predsjednik Organizacijskog odbora Dana voća i zamjenik župana KKŽ Darko Sobota zahvalio je svima koji su doprinijeli 20 uspješnih godina ove manifestacije. Manifestaciju je svečano otvorio saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, uputivši Županiji i partnerima čestitke na organizaciji. Pozdravne riječi uputili su i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči u ime domaćina te pročelnik podružnice Savjetodavne službe za Koprivničko-križevačku županiju Slavko Kopilović, a tijekom manifestacije posjetitelji su mogli vidjeti prikaz tradicionalnog pečenja pripravaka od voća i pekmeza te izradu aranžmana i skulptura od voća. Manifestacija je imala i humanitarni karakter, za što su bili zaduženi učenici đurđevačke Strukovne škole koji su u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa organizirali pečenje kajgane i palačinki kako bi prikupili novac za najpotrebitije. Grad Đurđevac predstavio je projekt Podravinoteku preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake „ Kvaliteta Podravine“. Brojne su posjetitelje svojim nastupima razveselili Dječja folklorna skupina KUD-a “Petar Preradović”, Dječji vrtić Maslačak, Zbor OŠ Grgura Karlovčana, Ženski vokalni sastav „Đurđevčice“, Ženski vokalni sastav „Katarine“ i Tamburaški sastav KUD-a ”Petar Preradović”.
Nakon kulturno-umjetničkog dijela, proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiriji u sastavu predstavnika Savjetodavne službe i Grada Đurđevca. I ove je godine prvo mjesto osvojio OPG Lasić, drugo su mjesto podijelili OPG Ljubica Gašparov i OPG Kranjčević, a treći je bio OPG Bolto Matica. Na glavnom je đurđevačkom trgu obilježen i Svjetski dan srca. Glavni organizator 20. Dana voća bila je Koprivničko-križevačka županija uz suorganizaciju: Grada Đurđevca, Turističke zajednice Grada Đurđevca, Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije te Udruge voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije. Manifestaciji su, između ostalih, prisustvovali i saborski zastupnik Branko Hrg potpredsjednici Županijske skupštine Verica Rupčić i Marijan Ružman, direktor Sektora za poljoprivredu Podravke Zdravko Dimač, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, članovi Županijske skupštine, načelnici općina, predstavnici udruga te brojni građani.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio