Novosti

Jubilarni festival „Iz bakine škrinje“ okupio 400 sudionika

Druga festivalska večer 10. Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“ održana je u dvorani Domoljub u Koprivnici koju je svečano otvorio župan Darko Koren te pri tom naglasio: „Dajem punu podršku onima koji čuvaju tradiciju, glazbu i kulturu te sve one vrijednosti od koji je svaki narod nastao“. Zahvalio se svim folklorašima na ustrajnosti i na tome što su već deset godina „tvorci naše međunarodne manifestacije „Iz bakine škrinje“, a posebno se zahvalio i organizatorima županijskoj Zajednici kulturno umjetničkih udruga.  „Folklor je bogatstvo svakog naroda koji kroz kulturu i tradiciju govori tko smo “, zaključio je župan Koren.
U ime Grada Koprivnice prigodne riječi uputio je i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, a u samom programu sudjelovalo je ukupno šest folklornih skupina: Kulturna udruga „Zvuci zavičaja“ iz Zadra, Folklorni ansambl Koprivnica, „Ungaresca Folk Dance Group“ iz Mađarske, Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“ iz Subotice, KUD „Ekrem Mujkić“ iz Bosne i Hercegovine te KUD Kristal-Sladorana iz Županje.
Na kraju festivalske večeri, župan Koren svim sudionicima dodijelio je  zahvalnice i škrinjice za sudjelovanje, a organizator ovogodišnje manifestacije bila je županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, suorganizatori Folklorni ansambl Koprivnica i KUD Delovi uz   pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live