Novosti

„Kajkavci“ u Lisinskom

U koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu pet kajkavskih županija uz Grad Zagreb i Radio Kaj partnerski su organizirali izložbeno-prodajni, turističko-gospodarski, poljoprivredni i kulturološki susret pod nazivom „Kajkavci u Lisinskom“.
Projektom povezivanja kajkavskih županija predstavljena su obiteljska poljoprivredna gospodarstva i seoska domaćinstva s domaćim kvalitetnim poljoprivrednim proizvodima, prezentiran je zdravstveni turizam, ciklo turizam, vinari, pčelari, a također su promovirane i manifestacije koje se već tradicionalno održavaju u pojedinim županijama.
Program izložbeno-prodajnog sajma posjetio je i župan Darko Koren u pratnji predstavnika četiri kajkavske županije. Tom prilikom župan Darko Koren naglasio je kako su u suradnji sa Varaždinskom, Međimurskom, Krapinsko-zagorskom i Zagrebačkom županijom uz Grad Zagreb prezentirane posebnosti koje povezuju, ali i razlikuju pojedine krajeve. Osvrnuo se na promociju izlagača pri čemu je istaknuo kako se „Koprivničko-križevačka županija sa svojim izlagačima predstavila s onim proizvodima koji su autohtoni i prepoznatljivi za naše područje, ali se isto tako predstavila s najvećim brandom Podravine, a to je naivna umjetnost“.
Na izložbeno-prodajnom prostoru prezentiralo je 12 proizvođača i obrtnika s područja Koprivničko-križevačke županije.
Predstavljena je „Pisanica od srca“, a Turistička zajednica grada Koprivnice prezentirala je Renesansni festival.
Nastupila je Udruga cimbalista Hrvatske iz Đurđevca, te Križevačka djevojačka straža.
Održani su „Mali kajkavski književni razgovori“ na kojem su Krešimir Blažek, Marko Gregor i Ivan Kukovačec govorili o Recitalu suvremenog kajkavskog pjesništva Dragutina Domjanića i Međunarodnom festivalu Galovićeva jesen Koprivnica.
Susret „Kajkavci u Lisinskom“ završio je svečanim večernjim koncertom probranih kajkavskih popevki, najpopularnijim skladbama nastalima u proteklih pedeset godina.
Izvor fotografije KC-KŽ županija.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live