Novosti

Karavana prijateljstva u Đurđevcu

Tradicionalna biciklistička karavana u organizaciji Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, koja spaja Vukovar i Ljubljanu te mnoge gradove na svojem putu i ove godine imala je Đurđevac za kraj etape i svoje odmorište. Nakon polaska iz Grada Vukovara  i prijeđenih 210 kilometara na  Trgu sv. Jurja sve vozače i sudionike karavane dočekali su i pozdravili gradonačelnik Željko Lacković, zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Đuro Tomrlin, predsjednik Udruge sv. Juraj Martin Mahović te predstavnik Turističke zajednice Mario Fuček.
Druženje je nastavljeno u Starom gradu gdje je predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Petar Antunović gradonačelniku uručio potpisanu Povelju prijateljstva. Tom prilikom je u znak trajnog prijateljstva gospodin Petar Antunović poklonio i 183 knjiga na hrvatskom jeziku svjetskih naslova različite starosti počevši od 1906. godine Udruzi sv. Juraj koja će ih izložiti u Starom gradu u svojim prostorijama.
U karavani je sudjelovalo četrdesetak hrvatskih i slovenskih biciklista koji će u nekoliko dana proći put od 500 kilometara od Vukovara do Ljubljane.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live