Novosti

Koprivnički gimnazijalci dočekali Predsjednicu s brojnim pitanjima o kurikularnoj reformi

Tijekom prvog dana boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, zajedno s pomoćnicom ministrice znanosti i obrazovanja Lidijom Kralj, županom Darkom Korenom, zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i ostalim suradnicima posjetila je Gimnaziju u Koprivnici, gdje su je dočekali ravnatelj Vjekoslav Robotić, profesori i učenici.
Predsjednicu su u multimedijskoj dvorani učenici dočekali s brojnim pitanjima o kurikularnoj reformi i ostalim specifičnostima obrazovnog sustava, primjerice opremanjem učionica informatičkom opremom, usklađivanjem sportskih obaveza i nastave kod profesionalnih sportaša, usmjeravanjem prema interesima i sličnim.
Predsjednica je na nekoliko primjera usporedila nacionalni obrazovni sustav s onim u inozemstvu, gdje se i sama školovala, dodavši kako je važno da škole, uz usmjerenost vrhunskim rezultatima, zanimanjima traženim na tržištu rada i modernim tehnologijama, brinu i tome da se djeca u njima osjećaju sretno, ispunjeno i prihvaćeno. Pomoćnica Kralj najavila je kako od sljedeće godine kreće eksperimentalna primjena kurikularne reforme, a druženje s gimnazijalcima nastavljeno je zajedničkim fotografiranjem.
 
(foto:  kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content