Novosti

Koprivničko-križevačka županija partner manifestacije Urbanovo 2017.

Koprivničko-križevačka županija bila je partner manifestacije Urbanovo 2017., koja je prošli vikend svečano otvorena u Štrigovi u Međimurskoj županiji.
Manifestacija Urbanovo ove je godine proslavila „punoljetnosti“, obzirom da je održana 18. godinu zaredom, a njezina svrha je promocija kulture pijenja vina. Sadržajno je podijeljena u tri dijela: Festival pušipela, Dane otvorenih podruma te blagdan svetog Urbana uz Vinski bal.
Uz brojne vinare iz Međimurske županije i Republike Slovenije, predstavili su se i proizvođači s našeg područja: Vinarija Matočec, Vinarija Kostanjevec čija graševina nosi titulu Županovog vina za ovu godinu, OPG Petar Cik, OPG Tanja Grudić i OPG Ivan Cvekan, uz podršku Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.
Prezentirana vina postigla su odlične rezultate u jakoj konkurenciji, odnosno pet je vina ocijenjeno sa zlatnim diplomama.
Svečanom otvorenju 18. Urbanova ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live