NovostiVijesti iz Podravine

Koprivničko-križevačka županija; Župan Koren načelniku Saboliću uručio plaketu za osvojeno drugo mjesto na nacionalnom izboru za najbolji županijski projekt

Župan Darko Koren je u prostorijama Županijske uprave svečano uručio plaketu načelniku Općine Legrad Ivanu Saboliću za osvojeno drugo mjesto na nacionalnom izboru za najbolji županijski EU projektu.

Plaketu je na ceremoniji dodjele nagrada u Zagrebu preuzeo župan Darko Koren, uz ravnateljicu PORA-e Regionalne razvojne agencije Melitu Birčić, a spomenimo kako ovaj izbor organiziraju Hanza Media, portal župan.hr, Hrvatska zajednica županija i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ukupno se natjecalo u pet kategorija – Doprinos znanosti i inovacijama, Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos poduzetništvu te kategoriji Najboljeg projekta po izboru građana.

Ukupno se natjecalo 37 županijskih EU projekta, a projekti koji su predstavljali našu županiju i osvojili druga mjesta bili su:

Ova dva velika priznanja u svakom su smislu pokazatelj našeg opredjeljenja, ali i rezultata svih naših aktivnosti vezanih uz EU projekte. Općina Legrad jedan je od najboljih primjera aktivnosti u EU projektima, obzirom da u suradnji s našim ustanovama pokazuje da ako se zna i želi, može se biti uspješan. Vjerujem da nas čeka još mnogo suradnji na korist naših građana, čijoj su većoj kvaliteti života upravo usmjereni svi projekti“, kazao je župan.

Načelnik Sabolić zahvalio je Županiji, PORA-i i Javnoj ustanovi što su prepoznali Općinu kao vrijednog partnera te zajedno napravili kvalitetan projekt koji je rezultirao povećanjem broja posjetitelja na Šoderici, kao i revitalizacijom turizma na tom području.

Drago nam je što su ljudi prepoznali vrijednost ovog projekta i nagradili ga, ali je još važnija njegova funkcionalnost što se vidi po korištenju šetnice koja je nastala na Šoderici, kao i ostale infrastrukture. Hvala PORA-i na dugogodišnjoj podršci i pomoći u pripremi i provedbi EU projekata, kao i Županiji, te se nadam da ćemo našu uspješnu suradnju nastaviti i dalje. Već planiramo nove projekte. “, dodao je načelnik Sabolić.

Ravnateljica PORA-e Melita Birčić istaknula je kako je KKŽ jedina koja je dobila dvije nagrade na spomenutom natjecanju i to za oba projekta koje je kandidirala.

Okupljenima se obratila i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KKŽ Željka Kolar te pojasnila što je odrađeno u sklopu projekta, dodavši:

Glavni cilj ovog projekta bio je valorizirati i dodatno upoznati javnost s bogatstvom prirode kojim obiluje jezero Šoderica i okolica, što je višestruko zaštićeno područje vrijedno i na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Imamo jako dobre rezultate, što se posebno vidi kroz velik interes djece i drugih posjetitelja.“

Uručenju priznanja prisustvovali su i županijski pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec te viši savjetnik-specijalist za europske fondove Vladimir Šadek.

izvor; Koprivničko-križevačka županija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio