NovostiVijesti iz Podravine

Koprivničko-križevačka županije; U 2022. godini sklopljeno više građanskih brakova, broj razvoda u opadanju

Kako donosi portal Drava.info, u Đurđevcu i Koprivnici prošle godine zabilježeno je više građanskih nego vjerskih brakova.

Prema podacima Matičnog ureda Koprivnica u 2022. godini sklopljeno je 136 građanskih brakova, dok ih je vjerskih bilo 77. Za usporedbu, godinu dana ranije bila su 93 građanska i 66 vjerska.

Što se tiče Križevaca, došlo je do preokreta pa dok je 2021. godine bilo više građanskih nego vjerskih, 2022. godine situacija je ipak malo drugačija – sklopljeno je 59 vjerskih i 44 građanska.

Više vjerskih brakova sklopljeno je i u Drnju, Svetom Petru Orehovcu, Svetom Ivanu Žabnu i u Virju, dok je u područjima koje pokrivaju matični uredi u Đurđevcu i Kloštru Podravskom prošle godine zabilježeno više građanskih nego vjerskih brakova.

Zbroje li se podaci iz svih matičnih ureda s područja Koprivničko-križevačke županije, vidljivo je da su Podravci i Prigorci u prošloj godini bili skloniji sklapanju građanskih brakova kojih je bilo 252, dok je vjerskih zabilježeno 238.

Kad je riječ o razvodima, ta je brojka u opadanju pa je tako 2022. godine razvedeno 190 brakova, dok je godinu dana ranije ta brojka iznosila 200. Trend porasta razvoda brakova u prošloj godini u odnosu na 2021. bilježi se u Koprivnici, Svetom Ivanu Žabnu i Kloštru Podravskom.

Što se pak tiče broja novorođenih, u 2022. godini na svijet je došlo 787 djece, dok je ta brojka 2021. godine iznosila 894.

izvor; Drava.info

foto; ilustracija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio