NovostiVijesti iz Podravine

Kreće izgradnja županijskog Centra kompetentnosti – potpisan ugovor za rekonstrukciju i dogradnju Obrtničke škole Koprivnica

U prostorima Srednje škole Koprivnica je potpisan ugovor vrijedan gotovo 25 milijuna kuna za radove rekonstrukcije i dogradnje Obrtničke škole Koprivnica za potrebe Centra kompetencije u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ugovor su potpisali ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić te uime izvođača radova predsjednik Uprave tvrtke Mirko Habijanec.
Potpisivanju je prisustvovao i župan Darko Koren koji je izrazio veliko zadovoljstvo što se u sklopu ovog projekta ukupno vrijednog 70 milijuna kuna ulaže u školstvo u Koprivnici i Đurđevcu, istaknuvši kako je riječ o uspješnom korištenju bespovratnih sredstava Europske unije.
Voditelj projektnog tima i pročelnik Upravnog odjela za financije proračun i javnu nabavu KKŽ Darko Masnec istaknuo je kako potpisivanje ugovora za radove predstavlja krunu dosadašnjih aktivnosti: „Preostaje nam nabaviti potrebnu opremu i imat ćemo prostor u kojemu će se učenici i svi ostali moći obrazovati na suvremen način – to je garancija da će imati znanja i vještine da si osiguraju radno mjesto. Mnogo ćemo uložiti i u edukaciju nastavnika, jer bez njih nema dobrih rezultata, a naš će Centar postati jedan od značajnijih u regiji za strukovno obrazovanje.“
Prijavitelj projekta je Obrtnička škola Koprivnica, partneri su Županija i Strukovna škola Đurđevac, dok stručna podršku u provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ. Obrtnička škola Koprivnica i Strukovna škola Đurđevac rekonstruirat će se, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom vezanom za (pod)sektore elektrotehnike i računalstva, što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, ravnateljica PORA-e KKŽ Melita Birčić, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, predstavnici tvrtke Radnik, pročelnici županijskih upravnih tijela te članovi projektnog tima.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content