OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Life StyleNovostiVijesti iz Podravine

Krila anđela; Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica već 15 godina provodi aktivnosti i usluge za osobe s teškoćama u čitanju i oštećenjem vida (AUDIO/VIDEO)

Knjižnica i čitaonica Fran Galović iz Koprivnice već 15 godina provodi aktivnosti i usluge za osobe s teškoćama u čitanju i oštećenjem vida, naglasio je to za Podravski radio voditelj stručno – znanstvenog odjela knjižnice, viši knjižnjičar, Kristijan Ujlaki;

Film naziva „Nije sve tako crno” može se pogledati i na Youtube kanalu knjižnice, a kroz iskustva korisnika prezentiraju se i nova tiflotehnička pomagala koja su za sve osobe s poteškoćama u čitanju dostupna u knjižnici. Radi se o dva reproduktora zvuka za slijepe osobe te o prijenosnom elektroničkom povećalu koji je prvenstveno namijenjen slabovidnim osobama.

Uz bogat fundus zvučnih knjiga, knjižnica raspolaže i knjigama na brajici, no za njih vlada sve manji interes obzirom na modernu tehnologiju, naročito kod mlađih generacija.

Voditelj Kristijan Ujlaki istaknuo je i važnu suradnju s Udrugom slijepih KKŽ ali i ostalim Udrugama;

-rekao je Ujlaki te dodao kako je u planu nastavak provođenja edukacija za buduće partnere koji su most prema krajnjim korisnicima.

Više o svemu poslušajte u emisiji Krila anđela, sutra (četvrtak, 11.08.22.) u našem programu u 17:30 sati.

Video “Nije sve tako crno” na Youtube kanalu Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica;

naslovna foto; isječak iz videa “Nije sve tako crno” (reproduktor zvuka)

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio