Novosti

LAG „PODRAVINA“ – održana likovna kolonija „Podravina na dlanu“, Sekuline 2017.

Na Sekulinama, u općini Molve, održana je likovna kolonija pod nazivom „Podravina na dlanu“. Prva je to kolonija u organizaciji LAG-a, a domaćini su bili članovi LAG-a, obitelj Ivančan na svom imanju, primjeru ruralnog turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj.
Na koloniju se odazvalo dvadesetak. Umjetnici djeluju samostalno, a okupljaju se u svojim udrugama pa su tako na događaju sudjelovale ukupno 4 udruge, članovi LAG-a: Udruga Peski-Art Đurđevac, Udruga Kloštranska paleta, Udruga hlebinskih slikara i kipara naive i likovna sekcija HKUD-a Frankopan iz Ferdinandovca.
Radovi koji su nastali ostat će u vlasništvu LAG-a te će se koristiti prilikom predstavljanja i promocije Podravine na raznim događanjima koja organizira LAG na svom području ili pak sudjeluje kao gostujuća udruga izvan svog područja. Slike se također mogu pokloniti u različitim protokolarnim aktivnostima LAG-a kada je u pitanju suradnja s drugim institucijama ili osobama od posebnog značaja za LAG, a u skladu sa Statutom i odlukama upravnih tijela LAG-a.
Događanje je, uz predsjednika LAG-a Branka Sobotu, posjetila I Predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić. Uz prigodne govore predsjednica Rupčić i predsjednik Sobota su podijelili zahvalnice svim sudionicima i izrazili pozitivne utiske, kao i želju da se takva tradicija nastavi, a sve u svrhu promocije ruralnih prostora.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live