Novosti

Mali fašenk v Đurđevcu

I ove je godine mnoštvo zaigranih i veselih maškara ispunilo Trg svetog Jurja. Vrtićarci, učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana, a i mnogi drugi činili su povorku maškara koja se od Doma kulture prošetala do Trga. U povorci je sudjelovalo oko 700-tinjak djece, a nakon šetnje gradskim trgom i nastupa žiri je imao zadatak ocijeniti najljepše i najoriginalnije kostimirane skupine i pojedince.

Tako su za najljepšu i najoriginalniju kostimiranu predškolsku skupinu proglašene maske vrtićke grupe Bombončići koji su bili ronioci koji istražuju morsko dno dok su za najbolju školsku skupinu proglašene maske 3.d razdreda- Pierrot. Kao najbolja pojedinačna maska proglašena je maska tenk, druga je bila maska soba iz crtića Frozen, a treća Minni Mouse- Lucija Miklić. U posebnoj kategoriji za najorginalniju najmađu maškaru izabrana je mala bubamara iz publike. Maškarama su se pridružili i maskirani članovi Konjičkog kluba Đurđevački Graničari.

Kako bi se ovaj dan još više uljepšao zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica uručila je i prigodne nagrade. Tako su dobitnici najljepših i najoriginalnijih kostimiranih skupina osvojili putovanje autobusom na izlet po osobnom izboru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio