Novosti

Maturanti salonskim kolom obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja

Đurđevački maturanti Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva i Strukovne škole tradicionalnim plesom Hrvatskog salonskog kola obilježili su na Trgu Sv. Jurja završetak školovanja. Maturantima Gimnazije i Strukovne škole po prvi puta su se pridružili i mali maturanti najstarije vrtićke skupine DV Maslačak koji će krenuti ove godine u 1. razred osnovne škole.
Maturantima su se obratili ravnateljica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Nevenka Lončar i Marijan Ružman koji je pozdravio sve maturante i zaželio im puno uspjeha i sreće u budućnosti, te je izrazio zadovoljstvo što su se ove godine pridružili i najmlađi maturanti.
Tradicionalno salonsko kolo kojim su obilježili završetak svog srednjoškolskog obrazovanja, uz đurđevačke, plesali su i maturanti na koprivničkom i križevačkom trgu, a od Županije su na poklon dobili i majice kao uspomenu na svoje srednoškolske dane.
U Koprivnici se maturantima obratio župan Darko Koren poželjevši im mnogo uspjeha u nastavku školovanja, kao i u pronalasku adekvatnog zaposlenja te je dodao: „Čestitam vam na završetku srednjoškolskog obrazovanja, u čemu, osim vas samih, veliku ulogu imaju i vaši profesori i ravnatelji. Oni su arhitekti svakog društva, a vi ste njihov najveći uspjeh. Želim da vam se u budućnosti ostvare sve želje i neka vas prati sreća u životnim izazovima koji su pred vama.“
Svoju su podršku maturantima pružili i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, kao i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić sa suradnicima.
Salonsko kolo nastalo je još u vrijeme hrvatskog nacionalnog preporoda kao jedinstveni ples, koji se sastoji od šest plesnih figura (osmica, zvijezda, karika, prolaz, zmija, naklon), a izvodi se jednostavnim plesnim koracima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio