Novosti

Milijarda ustaje protiv nasilja u Đurđevcu

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Savjet mladih su organizirali akciju podrške, kojom se pridružuju globalnom prosvjedu protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama Milijarda ustaje – One Billion rising, a koji se obilježava 14.veljače. Akcija podrške je održana i u đurđevačkoj Strukovnoj školi i Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva zajedno s učenicima i djelatnicima škola, a u akciji su sudjelovali i predstavnici Policijske postaje Đurđevac Spomenka Stankić i Marijan Domović.
Cilj ove najveće svjetske kampanje protiv nasilja nad ženama je pokazati zajedništvo, predanost i solidarnost s borbom protiv nasilja te upozoriti na njegove pogubne posljedice. Milijarda ustaje je akt solidarnosti koji demonstrira zajedništvo ženske borbe protiv nasilja i nepravde nad milijunima zlostavljanih, pretučenih, prisilno udanih, obrezanih, silovanih, ekonomski obezvrijeđenih i prodanih žena.
Ovogodišnja tema kampanje vezana je uz nasilje nad najugroženijim skupinama –ženama s invaliditetom, nezaposlenim ženama, izbjeglicama, Romkinjama, a kampanjom se želi upozoriti na kontinuirano kršenje ženskih prava. Naglasak je na sveprisutnom i kontinuiranom nasilju nad ženama i djevojčicama te ukazivanje na potrebu povezivanja ženskih udruga, udruga mladih muškaraca i sportaša, osoba iz kulturne i političke javnosti i medija u zajedničkoj borbi za svijet bez nasilja.
Učenici koji su se okupili u predvorju škole su se tako pridružili MILIJARDI koja USTAJE ZA PRAVDU! Plesom, simbolično podignutim letcima i fotografiranjem poslana je iz Đurđevca snažna poruka diljem svijeta: DOSTA zlostavljanju!

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live