OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Ministar Butković na sastanku u Županijskoj upravi potvrdio gradnju brze ceste prema Koprivnici i najavio realizaciju drugih važnih projekata

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima je boravio u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je na radnom sastanku sa županom Darkom Korenom, zamjenikom župana Darkom Sobotom, saborskim zastupnicima i gradonačelnicima, razgovarao o stanju prometne infrastrukture na području Koprivničko-križevačke županije, statusu projekata koji su u provedbi te razvoju budućih projekata.
Župan Koren je izrazio zadovoljstvo dolaskom ministra Butkovića i suradnika, kao i sastankom koji je donio konkretne zaključke te se složio s prijedlozima ministra o daljnjoj zajedničkoj suradnji u cilju realizacije infrastrukturnih projekata u cestovnom i željezničkom prometu, koji su od prometnog i gospodarskog značaja za Županiju i njezine žitelje i nadodao;
Ministar Butković zahvalio je županu i suradnicima na pozivu i kvalitetno pripremljenom sastanku, posebno se osvrnuvši na temu nastavka gradnje brze ceste prema Koprivnici, te je potvrdio kako su Grad Koprivnica i Županija adekvatan partner Hrvatskim cestama u provedbi brze ceste do Koprivnice. „U 2019. godini krenut ćemo s prvom fazom izgradnje te dionice koja ide prema Kloštru Vojakovačkom, ukupne vrijednosti dionice oko 160 milijuna kuna.“, kazao je ministar i nadodao;
Još jedna tema sastanka bile su Županijske uprave za ceste, gdje je izlaganje održao ravnatelj ŽUC-a Koprivničko-križevačke županije Dragutin Guzalić, a ministar se složio s time da je ŽUC-evima potrebno osigurati dodatna sredstva jer loše otežano posluju.
„ Koprivničko-križevački ŽUC će dobiti oko 12 i pol milijuna kuna ove godine, prošle je to bilo 11 i pol milijuna kuna, te vjerujem kako će im to sigurno pomoći u realizaciji projekata i održavanju županijskih cesta.“, dodao je ministar Butković.
Na sastanku je bilo riječi o željezničkoj infrastrukturi, gdje je ministar spomenuo najvažniji željeznički projekt u Hrvatskoj – gradnju drugog kolosijeka pruge Dugo Selo-Križevci.
Predsjednik Škorić još je dodao kako će do kraja godine raspisati natječaj za modernizaciju državne ceste D2 od Štaglinca do Đurđevca i od Đurđevca prema Kloštru, a procjena vrijednosti idejnih izvedbenih projekata je 2,9 milijuna kuna. Cilj zahvata bit će povećanje sigurnosti prometa na tom dijelu Županije.
Na sastanku je bio i gradonačelnik grada Đurđevca koji je rekao;
Sastanku je prisustvovao i predsjednik gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković, koji je rekao kako je zadovoljan održanim sastankom s obzirom da je dosta istupao u medijima po pitanju prometa.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio