OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Mjesni odbori svojim prijedlozima sudjeluju u kreiranju proračuna za 2019. godinu

Gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković u Gradskoj knjižnici Đurđevac održali su sastanak s predstavnicima mjesnih odbora na temu uređenja grada i prigradskih naselja te planiranja aktivnosti kako bi se iste uvrstile u proračun za 2019. godinu.
Predstavnici odbora dali su mnoge prijedloge te istaknuli probleme svojeg područja, a većina toga može se odmah riješiti na komunalnom planu te na podizanju kvalitete života u svim prigradskim naseljima i đurđevačkim stambenim blokovima.
– Cilj je da se prigradska naselja preko svojih udruga i vatrogasnih društva prilagode i prijave na natječaje koji će biti financirani iz najavljenih natječaja Europskog socijalnog fonda. Grad Đurđevac je prijavio i očekuje rezultate za uređenje i opremanje starog Društvenog doma u Sirovoj Kataleni – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.
Opremanjem domova dobiti će se prostor za društvena okupljanja, prostor za organiziranje raznih radionica, edukacija i predavanja, te prostor za promociju vinara, lokalnih proizvoda i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, dok bio dio domova bio pogodan i za sportske sadržaje.
Na sastanku su bili prisutni i djelatnici Komunalnih usluga zaduženi za uređenje javnih površina i groblja. Povodom blagdana Svih svetih dogovoren je plan uređenja i sadnje na grobljima u prigradskim naseljima, a s iznesenim prijedlozima uređenja složili su se svi predstavnici mjesnih odbora. U tijeku je postavljanje nove ograde na Gradskom groblju, a u Mičetincu je postavljena nova ograda oko groblja.
– Što se tiče kvartova u Đurđevcu puno je uloženo, u tijeku je provedba projekta vrijednih 65 mil. kuna, a završene su i brojne investicije. Izgrađene su nove staze ne samo u Đurđevcu već i prigradskim naseljima. Prošao nam je i projekt prirodne baštine – hostel u boriku, obnova Doma kulture, Aglomeracija i brojni drugi – rekao je Željko Lacković.
– I dalje je u punom jeku rušenje starih, zapuštenih i opasnih objekata na području grada i prigradskih naselja, ali i ograda. Imamo dobru suradnju s predstavnicima mjesnih odbora koji nam pomažu pronaći vlasnike zapuštenih objekata, ali nam ukažu i na problematične kuće. Dobili smo i brojne pohvale za uvođenje ovakve vrste sufinanciranja što je dokaz da je to dobar potez. Mogu reći da za narednu godinu planiramo i veći iznos u proračunu za provođenje ovih mjera – naglasio je Janči.
Gradonačelnik i predsjednik vijeća i saborski zastupnik upozorili su i na problem prometne sigurnosti na području grada. Intenzivno se radi na rješavanju ovog problema, a mjesni odbori svoje prijave o prometno opasnim područjima mogu dostaviti u grad.
Predstavnici su pozvani da i dalje surađuju s Gradom na način da i dalje šalju svoje prijedloge i primjedbe, te da organiziraju sumještane za radne akcije uređenja okoliša.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio