Novosti

Na biciklu: gerontodomaćice od ponedjeljka kreću obilaziti starije sugrađane

U prostoru Muzeja Grada Đurđevca održana je Početna konferencija projekta Snaga pomoći, koji je Grad Đurđevac u suradnji s PORA-om Razvojnom agencijom prošle godine prijavio na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom Zaželi-program zapošljavanja žena kojega je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava.
Cilj projekta  je povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba s područja Grada Đurđevca. Projektom se zapošljava 15 žena na razdoblje od 24 mjeseca, a svaka će voditi brigu o najmanje 4 krajnja korisnika.
Projekt je namijenjen starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 2.320.031,62 kune, a sredstva su u cijelosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt se provodi Grad Đurđevac u suradnji s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac, a više o projektu rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči;
– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, dok je ravnateljica PORE Melita Birčić naglasila kako je ovo samo potvrda i rezultat svega onoga što se dobro odradilo.
Predstojnica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Križevci Vesna Kuterovac, naglasila je kako je ovo jedan od najizdašnijih programa u okviru Europskog socijalnog fonda, a projekt se provodi na razini cijele Hrvatske. Zaposlit će se 7.000 žena koje će se skrbiti za oko 40.000 korisnika.
U ime partnera Centra za socijalnu skrb Đurđevac, ravnateljica Katarina Birta kazala je;
 
Na kraju svečanog dijela gerontodomaćice su potpisale ugovore o radu, a s radom kreću već od 1. listopada. Ispred utvrde Stari grad dočekalo ih je iznenađenje- 15 novih bicikala koje će im pomoći i koristiti u radu.
Grad Đurđevac nastavlja izvrsnu suradnju s Policijskom postajom Đurđevac, te su djelatnici policije ovom prilikom prije puštanja u promet novih bicikala sve i registrirali, te provjerili njihovu ispravnost. Svoje bicikle su registrirali i brojni građani koji su se zatekli kod utvrde. Grad Đurđevac registraciju bicikala provodi još od 2013. godine kada su prvi puta nabavljeni bicikli za djelatnike Grada, gradskih tvrtki i ustanova kako bi se smanjilo korištenje službenih automobila u svrhu štednje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio