Novosti

Na Kolegiju gradonačelnika i općinskih načelnika predstavljene teme od interesa za jedinice lokalne samouprave

U prostorijama Županijske uprave održana je sjednica Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio župan Darko Koren, a prisustvovali su joj i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, pročelnici županijskih upravnih tijela te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.
Prvu točku dnevnog reda predstavila je ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić. Zatim je bilo riječi o donošenju mreže vrtića, gdje je zamjenik Ljubić naglasio kako je Županija dužna donijeti mrežu vrtića na svom području na temelju mreža vrtića jedinica lokalne samouprave te je uputio molbu općinama koje još nisu donijele mrežu, neka to učine. Također je u sklopu sljedeće točke, suradnje socijalnih vijeća općina i škola kojima je Županija osnivač, dodao kako je potvrda vijeća dio kriterija za projekt „Svi u školi, svi pri stolu 2“ kojemu je cilj osigurati prehranu za potrebitu djecu, a od jedinica lokalne samouprave zatraženo je i očitovanje o nastavku sufinanciranja programa“ Pomoć u kući“ u 2018. godini, prema dosadašnjem modelu sufinanciranja.
Inspektorica Biserka Puhalo govorila je o problematici suzbijanja i prevencije zlatne žutice vinove loze, koja je poprimila razmjere epidemije uzrokujući velike gospodarske štete propadanjem zaraženih trsova u vinogradima. Do kraja prošle godine pronađena je na prostoru deset županija, uključujući i Koprivničko križevačku.
Sljedeća točka je bila osnivanje Koordinacijske radne skupine, što je obveza Županije prema novom Zakonu o zaštiti životinja, o čemu je govorio voditelj skloništa za životinje i veterinar Ratimir Juršetić. Pročelnica Područnog ureda za katastar Koprivnica Jelena Unger okupljenima je predstavila informacije o aktualnostima vezanim uz katastarsku izmjeru, dok je direktor tvrtke iz Čakovca Zvonko Novak predstavio Logis, aplikativni program napravljen za potrebe Lokalnog Geografskog Informacijskog Sustava koji služi za evidencije, obrade i vizualizacije prostornih podataka s područja jedinica lokalne ili regionalne samouprave.
Župan je na kraju sjednice načelnicima, gradonačelnicima i gostima zahvalio na sudjelovanju u Kolegiju, dodavši kako se nada konkretnim rezultatima suradnje u obliku inicijativa i prijedloga za rješavanje problema.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live